Skovlund Varmeværk hejser flaget

Skovlund Varmeværk har fokus på de grønne løsninger

På Skovlund Varmeværk har varmemester Karsten Kristensen et stort fokus på at passe på miljøet og på de grønne og bæredygtige løsninger. Og det er vigtigt, for varmeværket ligger lige ovenpå områdets drikkevand.

Karsten Kristensen fra Skovlund Varmeværk

Karsten Kristensen er varmemester på Skovlund Varmeværk. Værket driver han med blik for de grønne løsninger og miljøet. Det betyder, at der i høj grad bliver benyttet vedvarende energikilder, når Skovlunds fjernvarmekunder skal have varme i radiatoren. Og i Karstens optik giver det god mening at passe på miljøet. Både det synlige og det usynlige, der er under os.

Skovlunds drikkevand lige nedenunder
– Rent vand er selvfølgelig vigtigt. Vi er forkælede i Danmark med rent vand, og det er en dyrebar ressource, som vi skal passe godt på. Skovlunds drikkevand hentes faktisk fra grundvandsmagasiner, der befinder sig lige under varmeværket og området med solvarmeanlægget. Det giver os en ekstra forpligtelse, og derfor har vi bl.a. lækagealarmer på solvarmeanlæg og rør, så vi kan reagere hurtigt, hvis der kommer en utæthed, fortæller han.

Uldne græsslåmaskiner
Græsset rundt om solvarmeanlægget får bare får lov at gro, og ellers får det minimalt menneskeligt vedligehold:

– Vi har en flok uldne græsslåmaskiner gående. De sørger for at slå græsset, og desuden er de et yndet udflugtsmål for Skovlunds dagplejere og børn. Og så får det lov at passe sig selv, bortset fra en maskinklipning to gange om året af hensyn til brandfare. Men ellers er det vildt med vilje, fortæller Karsten Kristensen.

Grøn og billig varme
I arbejdet med varmeværket har Karsten fokus på forbrugerne og på, at varmen er både billig og grøn:

– Varmeværket er etableret i 1964 og har stille og roligt gennemgået en grøn transformation. Det startede med olie og kul, over træpiller, naturgas, biogas. I 2011 fik varmeværket et solvarmeanlæg, og i 2016 et biomasseanlæg. Så vi gør, hvad vi kan for at vores kunder har grøn varme i radiatoren, slutter Karsten Kristensen.