Hotel Scandic Olympic hejser flaget

Hotel Scandic Olympic i Esbjerg værner om knappe ressourcer

Michael Foged Hansen, General Manager på Hotel Scandic Olympic i Esbjerg

Michael Foged Hansen, General Manager på Hotel Scandic Olympic i Esbjerg

På Hotel Scandic Olympic i Esbjerg er der gang i en masse initiativer på bæredygtighedsfronten. Og hvad enten det drejer sig om hotellets vandforbrug eller personalets tid og kræfter, forsøger man i videst muligt omfang at spare på ressourcerne.

Scandic startede sit strategiske arbejde med bæredygtighed tilbage i 1993, og hotellet i Esbjerg har fortsat stort fokus på bæredygtighed i bred forstand.

Rent vand spiller en nøglerolle

Michael Foged Hansen er General Manager på Hotel Scandic Olympic i Esbjerg. Og ifølge ham er rent vand en vigtig brik i det helt store billede:

”Rent vand er en del af noget større. Og som hotel skal vi kigge på alt, hvad vi kan gøre for at passe på miljøet – for eksempel ved at reducere vores energi- og vandforbrug, begrænse vores madspild og mængden af affald, mindske vores forbrug af plastik osv.”, siger han.

Han er heller ikke tvivl om, at vand er en vigtig faktor i et stort hotels ressourceforbrug – og det forpligter. Michael er da også meget bevidst om netop den forpligtelse og det ansvar, der følger med at drive et hotel af den størrelse:

“Der er mange parametre at skrue på for et stort hotel som os. Vi nudger gæsterne alt, hvad vi kan, for at de bruger mindre vand. Og vi kan stille krav til leverandørerne”, siger han.

Hotelkæden har derfor i mange år arbejdet med en række initiativer, som skal resultere i en mere bæredygtig hoteldrift nu og i fremtiden. Hotellet er således optaget af at finde nye løsninger, der har positiv indflydelse på miljøet.

Svanemærket hotel

Som første hotelkæde introducerede Scandic idéen ”hæng dit håndklæde ”op, som opfordrer hotelgæsterne til at bruge håndklædet mere end én gang. Tidligere blev hotelværelserne automatisk rengjort hver dag, men for at spare på både vand og rengøringsmidler har hotelkæden nu indført rengøring efter behov. Michael fortæller desuden, at de på alle hoteller har lavet et tappesystem til rengøringsmidler, så alle sprayflasker til rengøringsmidler genanvendes. Herudover har hotellerne udfaset brugen af al engangsplastik for flere år siden, og samtlige Scandic-hoteller i Danmark er svanemærkede.

Vand som knap ressource

At spare på vandet er noget, der ligger Michael og resten af holdet hos Scandic Olympic i Esbjerg meget på sinde. Af samme grund har hotelkæden p.t. gang i en indsats, som skal få kunderne til at slukke for vandet, når de børster tænder. Om deres fokus på at spare på vandet, fortæller Michael:

”Vi skal jo generelt passe på vandet som ressource og sikre os, at det bliver ved med at være godt og rent. Hvis der skal være ressourcer i fremtiden, skal der passes på dem. Og der er vand jo en vigtig én af slagsen.”