CS electric hejser flaget

I CS electric tager de ansvar for et grønnere Danmark

Hos CS electric i Esbjerg er sprøjtemidler bandlyst på deres udendørs arealer. Virksomheden er i forvejen sommerfuglepartner og hejser med glæde flaget for, at det er vigtigt, vi også i fremtiden har rent vand i hanen i Danmark.

Kathrine Flink Isager Qvist, Head of HR & Marketing and PA hos CS electric:

Kathrine Flink Isager Qvist, Head of HR & Marketing and PA hos CS electric:

Hos CS electric værner de om miljø og natur, og de er generelt meget bevidste om at passe på omgivelserne. Katrine Flink Isager Qvist, Head of HR & Marketing and PA I CS electric, fortæller:

– Vi er heldige, at vi kan tappe rent vand direkte fra hanen i Danmark. Det er fordi, vi er fælles om at passe på vores grundvand, og det skal vi blive ved med. Alt hvad vi gør på landjorden, har konsekvenser for vandet. Vi ønsker at være en ansvarlig arbejdsplads og en bæredygtig virksomhed, og derfor gør vi også rigtig meget for at passe på vores vand. Vi bruger ingen sprøjtemidler og tillader en lidt vild natur med fokus på biodiversitet. Derfor vil vi meget gerne hejse et flag for, at rent grundvand er et fælles anliggende.

Sommerfuglepartner

Sidste år blev CS electric sommerfuglepartner med DN, hvilket passer meget fint sammen med at sikre rent land og vand:

– Vi værner om vores miljø og har stor respekt for naturen. Derfor blev vi i 2021 sommerfuglepartner med Danmarks Naturfredningsforening. Det betyder, at vi har forvandlet store dele af vores græsarealer til blomsterbånd med vilde danske blomster, hvor sommerfugle og andre insekter kan lægge æg. Som Sommerfuglepartner betyder det selvfølgelig også, at vi ikke bruger nogen sprøjtemidler, hvilket vi nu heller ikke gjorde inden. Men vi passer på vores landjord, for det er rigtig vigtigt at huske på, at alt hvad vi gør på landjorden har en konsekvens, siger Kathrine Flink Isager Qvist.

Fra udsat ung til chef for udendørsarealerne

Emil-Lundby gør en kæmpe forskel med sit grønne arbejde hos CE electric

Emil Lundby gør en kæmpe forskel med sit grønne arbejde hos CE electric

For CS electric handler bæredygtighed ikke kun om at tage vare på natur og miljø og genanvende ressourcer og reducere spild men også om at have fokus på den sociale bundlinje. Derfor indledte de et samarbejde med Esbjerg Kommune og Den Sociale Kapitalfond om at tage en udsat ung i praktik:

– Vi indgik en aftale med Emil Lundby om en fire ugers praktik, og fra den første dag, Emil trådte ind ad døren, tog han bare et fantastisk ansvar. Nu har han været ansat siden oktober 2021 og er bl.a. chef for vores grønne områder. Inden ansættelsen havde Emil ikke regnet med, at han skulle være med til at spille ind i en grøn agenda på en arbejdsplads. Men vi er glade for at have ham her, og han gør en kæmpe forskel med sit arbejde ved at sørge for, at vi har fine udendørsarealer, slutter Kathrine Flink Isager Qvist.

Fakta om CS electric

CS electric er en teknologivirksomhed, som udvikler, designer, producerer, installerer og servicerer bæredygtige løsninger inden for el-, automation-, robot- og datateknologi. Fokus hos de knap 70 medarbejdere er altid på at finde netop den løsning, der giver mest værdi for kunderne i marine-, industri- og energibranchen, såvel på kort som på lang sigt. Kort sagt sikrer CS electric, at kunderne kan producere smartere, mere effektivt og mere bæredygtigt. Det har de gjort i mere end 45 år.

En attraktiv arbejdsplads med plads til alle

I CS electric er medarbejderne vigtigste aktiv. Det betyder, at CS electric lægger vægt på at have en god og udviklende arbejdsplads, hvor de handler ansvarligt og sætter handling bag ordene. Der er plads til høj faglighed og resultatskabelse samtidig med, at de har et stærkt fællesskab i et uformelt miljø med plads til grin. De har fokus på, at de har det godt med hinanden – og at de har et godt socialt arbejdsliv.

CS electric vil være et godt sted for alle. Og der er plads til alle. De deltager i projekt ”Energi Til Hinanden”; et projekt i samarbejde med Lauritzen Fonden og Esbjerg Kommune, hvor målet er at skabe arbejdspladser til udsatte unge og udvikle sociale virksomhedsrollemodeller, der viser, hvordan to bundlinjer (en økonomisk og en social) kan styrke hinanden.